RENAULT MEGANE R.S. ULTIME LIMITED EDITION

Megane Ultime
Megane Ultime
Ultime graničeno izdanje od 1,976 primjeraka
Sa svojim kolekcionarskim dizajnom i tehnologijom inspirisanom F1®, Renault Megane R.S. Ultime se nameće kao ultimativna evolucija legendarnog modela. Izvanredno završava avanturu Renault Sport koja je započela davne 1976. godine, odajući joj počast ovim ograničenim izdanjem od 1,976 primjeraka. Kultni i jedinstveni model koji ne smijete da propustite.
1976 primjeraka
ograničeno izdanje
300 Ks
motor
5,7 sec
0 to 100 km/h

POTPUNO NOVI DIZAJN

Sa svojim glatkim linijama, širokim krilima, naljepnicama koje su inspirisane takmičenjima i prepoznatljivim crnim elementima, Megane R.S. Ultime je zaista 100% ekskluzivan. Pripremite se da vas obori s nogu njegov jedinstveni sportski dizajn.

Model performansi

MOTOR
300 KS! Opremljen tehnologijom nadahnutom F1®, motor od 1.8 L sa direktnim ubrizgavanjem u kombinaciji sa EDC automatskim mjenjačem sa dvostrukim kvačilom nudi obrtni moment od 420 Nm* i kraće vrijeme odziva radi povećane efikasnosti.
LEŽANJE NA PUTU
Ležanje na putu i vuča su optimizovani kao rezultat mehaničkog diferencijala s ograničenim proklizavanjem Torsen® i prednjih kočionih diskova od dva materijala, kočionih čeljusti Brembo® i guma Bridgestone® S007, kao i sistema pogona na 4 točka 4Control i sistema hidraulične kompresije.
R.S. MONITOR
Radi savršeno kontrolisane sportske vožnje, Renault Sport R.S. Monitor prikazuje različite parametre motora, šasije ili performansi na ekranu osjetljivom na dodir od 9,3 inča u realnom vremenu.
*400 Nm sa mehaničkim mjenjačem
DODATNA OPREMA
Megane Ultime
Zaštitni prekrivač
Osigurajte efikasnu zaštitu od ogrebotina i prašine za karoseriju vašeg Megane R.S. Ultime ekskluzivnim zaštitnim prekrivačem koji je izrađen po mjeri.

Kontrola prstom ili pogledom

Pratite i optimizujte svoje performanse na ekranu osjetljivom na dodir od 9,3” u realnom vremenu uz R.S Monitor, uživajte u Bose® zvuku, preslikavanju pametnog telefona i navigaciji ugrađenoj u sistem Easy Link. Dodatna digitalna kontrolna tabla od 10” iza upravljača i heads-up prikaz čine kontrolu jednostavnom.
7 naprednih sistema za pomoć vozaču
Renault Megane R.S. Ultime je opremljen naprednim sistemima za pomoć u vožnji koji zadovoljavaju potrebe kupaca sportskih automobila, a svi se oni mogu onemogućiti po želji.
Megane Ultime
Adaptivni tempomat
Aktivan od 0 do 160 km/h, prilagođava vašu brzinu i održava siguran razmak od vozila ispred.
Megane Ultime
Pomoć pri parkiranju naprijed - nazad - bočno
Senzori smješteni sa svih strana automobila upozoravaju vas i pomažu vam da izbjegnete prepreke dok manevrišete pri malim brzinama.
Megane Ultime
Aktivni sistem za kočenje u slučaju nužde
Maksimalno povećava vašu sigurnost upozoravajući vas kada postoji opasnost od sudara. Pošto može da detektuje pješake, sistem preuzima kočenje ako ne reagujete ili sporo reagujete.
Vožnja
  • Adaptivni tempomat
  • Prepoznavanje saobraćajnih znakova sa upozorenjem na prekoračenje brzine
Parkiranje
  • Pomoć pri parkiranju naprijed - natrag - bočno
  • Kamera za pogled unatrag
Sigurnost
  • Sistem za prepoznavanje pješaka i kočenje u slučaju nužde
  • Upozorenje na odstojanje
  • Upozorenje o napuštanju saobraćajne  trake

Takođe otkrijte

AUSTRAL E-TECH FULL HYBRID
AUSTRAL E-TECH FULL HYBRID
MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC
MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC