HIBRIDNI MOTORI

MOTORI I POGONSKI SKLOPOVI

Renault Clio
POGON E-TECH FULL HYBRID 145 KS
Do 80% električne vožnje u gradu¹ bez priključka. Iskustvo vožnje sa brzim odzivom uz smanjenje potrošnje goriva do -40%² i emisije CO₂.

¹vrijeme vožnje, zavisno od napunjenosti baterije i stila vožnje / Renault interni izvor / 2022

2za potpuno hibridni E-Tech motor u poređenju sa motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem i prema stilu vožnje, prema urbanom WLTP protokolu, mart 2023.


BENZINSKI MOTORI
Benzinski motor je dostupan sa 2 nivoa snage: ekonomična verzija od 65 KS za svakodnevnu upotrebu ili verzija od 90 KS za više performansi na svim vrstama ruta sa kontrolisanom potrošnjom.
DIZEL MOTORI

Najnovija generacija dizel motora od 100 KS kombinuje uštedu goriva i uživanje u vožnji.
LPG
Pogon sa dva goriva, benzin i LPG, alternativa za smanjenje emisije CO₂ i uštedu novca na pumpi na svim vašim putovanjima u Evropi. Iskoristite njegovu svestranost sa dometom³ do 1100 km.

¹vrijeme vožnje, zavisno od napunjenosti baterije i stila vožnje / Renault interni izvor / 2022

2za potpuno hibridni motor E-Tech u poređenju sa motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem i prema stilu vožnje, prema urbanom WLTP protokolu, mart 2023.

3sljedeći stil vožnje - izvor: mješoviti WLTP, mart 2023


E-Tech full hybrid

le meilleur de l'hybride - motorisation - Renault Clio E-Tech full hybrid
najbolje od hibrida
Vozite do 80% svojih gradskih putovanja električno uz do 40% uštede goriva. Nije potreban kabl, baterija se automatski puni u toku faza usporavanja i kočenja.
145 KS
pogon E-Tech full hybrid     
80 %
električna vožnja u gradu*
40 %
ušteda goriva** 
900 km
autonomija***
*zavisno od napunjenosti baterije i stila vožnje / Renault interni izvor / 2023 

**za pogon E-Tech full hybrid u poređenju sa motorom sa unutrašnjim sagorijevanjem i zavisno od stila vožnje, prema urbanom WLTP protokolu, mart 2023.

***zavisno od o napunjenosti baterije i stila vožnje - izvor: mješoviti WLTP, mart 2023
TEHNOLOGIJA
tehnologija - motori - Renault Clio E-Tech full hybrid
Clio E-Tech full hybrid kombinuje dva elektromotora sa benzinskim motorom. Automatski mjenjač sa više načina rada favorizuje 100% električnu vožnju i aktivira motor sa unutrašnjim sagorijevanjem kada to zahtijevaju uslovi na utu.
GLAVNE KARAKTERISTIKE
glavne karakteristike - motori - Renault Clio E-Tech full hybrid
Motor E-Tech full hybrid od 145 KS nudi dinamično 100% električno pokretanje i oštro ubrzanje. Baterija se puni u toku vožnje zahvaljujući regenerativnom kočenju koje koristi obnovu energije u toku usporavanja i kočenja.
SMANJENA POTROŠNJA GORIVA
smanjena potrošnja goriva - motori - Renault Clio E-Tech full hybrid
Ostvarite do 40% uštede goriva u gradu i iskoristite kombinovanu potrošnju goriva smanjenu na 4,1 L/100 km (prema WLTP protokolu mart 2023., može da varira zavisno od verzija i opcija).
CO₂ EMISIJA
emisija CO₂ - motori - Renault Clio E-Tech full hybrid
Efikasniji i pažljiviji prema okolini, Clio E-Tech full hybrid smanjuje svoju emisiju CO₂ na 93 g/km (prema WLTP protokolu mart 2023., može da varira zavisno od verzija i opcija).
CRIT'AIR RANG
crit'air rang - motori - Renault Clio E-Tech full hybrid
Clio E-Tech full hybrid nasljeđuje naljepnicu Crit'air 1 i zato može da vozi čak i u slučaju ograničenja povezanih sa najvišim zagađenjem. Prava prednost u nekim velikim gradovima.

benzin

motori SCe 65 i TCe 90
Renault Clio nudi dva benzinska motora koje možete odabrati prema svojim prioritetima: ušteda ili performanse, uvijek sa kontrolisanom potrošnjom.
tehnologija
Renault Clio je dostupan u dvije benzinske verzije, SCe 65 i TCe 90, opremljene razvodnim lancem da bi se smanjili troškovi odrđžavanja.
glavne karakteristike
Priuštite sebi moderan, ekonomičan i optimizovan 3-cilindrični motor za svoja gradska putovanja sa SCe 65. Za svestranost na najvišem nivou, odaberite TCe 90 benzinski motor.

dizel

motor dCi 100

Dizel motor nudi najbolji kompromis između performansi i uštede goriva. Tehnologija najnovije generacije za optimalnu vožnju na putu i autoputu.
tehnologija
Dizel motor dCi 100 je kombinovan sa 6-stepenim ručnim mjenjačem radi većeg uživanja u vožnji i više trezvenosti.
glavne karakteristike
Smanjite emisiju zahvaljujući Blue dCi motoru koji je opremljen najnovijim rješenjima za obradu štetnih materija.

LPG

beskompromisna svestranost
Manje CO2, dostupnost goriva u cijeloj Evropi i vaša ušteda. Sve to bez ugrožavanja uživanja u vožnji i sa povećanim dometom do 1.100 km sa oba rezervoara (zavisno od stila vožnje - izvor: mješoviti WLTP, mart 2023.).  
tehnologija
Sa svojim novim turbo benzinskim motorom od 100 KS/170 Nm, Renault Clio nudi napredni sistem sa dva tipa goriva: benzin i LPG. Bez ograničenja na vašim putovanjima sa naljepnicom crit'air 1, kao ni na vašim parkiralištima zahvaljujući njegovim sigurnosnim sustavima.
glavne karakteristike
Opremljena 6-stepenim ručnim mjenjačem, LPG verzija vozila Renault Clio nudi odziv, fleksibilnost i bezbrižnost: njegov motor sa ubrizgavanjem bira gorivo koje će se koristiti prema njegovoj dostupnosti. Tako imate povećanu autonomiju do 1.100 km
DA LI STE SPREMNI DA VOZITE NOVI CLIO E-TECH FULL HYBRID?